Luottamusmies valinnat työpaikoille kaudelle 2023-2024

Kaikilla työpaikoilla (koosta riippumatta) AKT jäsenet voivat keskuudestaan valita Luottamusmiehen ja hänelle Varaluottamusmiehen hoitamaan tehtäväänsä. Valinnat tehdään AKT:n luottamusmies valintaohjeiden mukaan.
Luottamusmies saa jatkuvaa koulutusta sekä tarvitsemaansa tukea sekä neuvoa liiton keskustoimistolta.

Luottamusmies on työntekijöiden äänitorvi, neuvottelija, sovittelija ja tietysti myös ongelmien ratkoja tyntekijöiden ja työnantajan välillä.

Luottamusmies hoitaa työpaikalla aina ja vain liittoon kuuluvien jäsenten etua. Hän on myös tärkeä yhteyshenkilö AKT:n keskustoimiston välillä.

Työehtosopimus sekä Suomen työlainsäädäntö takaa Luottamusmiehelle tavallista työntekijää paremman työsuhdeturvan ja tämä on tärkeää kun hän hoitaa tehtäväänsä.

Nyt kaikilla TYÖPAIKOILLA on aika valita Luottamusmiehet tehtäviinsä seuraavalle 2-vuotis kaudelle eli v.2023-2024. Valinnat tulisi tehdä Loka- Joulukuun aikana. Tosin luottamusmies voidaan valita muulloinkin mikäli sellaista työpaikalla ei jo ole.

Ota rohkeasti yhteyttä valintoihin liittyen joko suoraan AKT:n Aluetoimistoon puh. 09 613 11402 tai täytä alla oleva kaavake niin olemme yhteydessä sinuun.

Haluan apua / neuvoa LUOTTAMUSMIES valintaan liittyen. Täytä kaavake ja paina "lähetä lomake"

Luottamusmies valintaohjeet löydät alla olevan linkin kautta