Jäsenmaksu

Yleistä:

Kun liityt liittoon, niin sinun pitää tietysti maksaa jäsenmaksua, joka on 1,6% ansaitusta bruttopalkasta (v.2024).

Maksun voi hoitaa joko itsemaksavana jäsenenä, jolloin sinä itse huolehdit maksusta kuukausittain.

Toinen vaihtoehto on työnantajaperintä. Tässä vaihtoehdossa työnantaja perii liiton jäsenmaksun suoraan palkasta. Tämä ei valitettavasti ole mahdollinen, kuin sellaisilla työnantajilla, jotka kuuluvat työnantajaliittoon. Tarkemmat ohjeet vaihtoehdoista löytyy alapuolelta.


Itsemaksava jäsen:

Jokainen jäsen, joka ei ole perintäsopimusta tehnyt työnantajan kanssa, on ennen sitä itsemaksava jäsen. Silloin sinulle tulee liitosta ohjeet maksusta ja viitelista, jolla pitää joka kuukausi maksaa jäsenmaksu itse. Jäsenmaksun maksamiseen löytyy liiton sivuilta jäsenmaksulaskuri, jolla voi helpottaa maksun laskemista. 

Toinen paljon helpottava asia on E-lasku.  E-laskun voit tilata jäsenmaksua varten oman verkkopankkisi kautta. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi E-laskujen tilaus -kohta. Hae laskuttajan nimellä AKT ry ja valitse Laskuttajalistasta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry. Verkkopankin laskulomakkeessa on linkki jäsenmaksulaskuriin. Summa verkkolaskussa on 0 euroa, sinun tulee itse vaihtaa summa oikeaksi. S-pankin E-laskussa summa on 0,01 johtuen S-verkkopankin ominaisuudesta. E-lasku on kätevä tapa hoitaa jäsenmaksuja! Suosittelen tilaamaan tuon e- laskun, koska se helpottaa maksamista.


Työnantajaperintä:

Mikäli työnantaja perii jäsenmaksusi, niin sinun tulee tulostaa jäsenmaksunperintäsopimus täytettäväksi työnantajan palkanlaskijalle tai esimiehelle, joka täyttää ja tiedottaa palkanlaskentaa. Perintäsopimuksen voit tulostaa, kun olet painanut liittymislomakkeesta LIITY –PAINIKETTA. Toinen vaihtoehto on täyttää uusi tai nykyinen liittymislomake, jossa on työnantajan osuus lomakkeen alalaidassa. Täytetystä perintäsopimuksesta jätetään kopio työnantajalle/palkanlaskentaan. Varmistathan, että työnantaja toimittaa perintäsopimuksen liittoon. Työnantaja pidättää jäsenmaksun palkastasi ja tilittää sen liitolle. Tarkista tilinauhastasi, että työnantaja todella perii jäsenmaksusi.


HUOM: MUISTA MAKSAA JÄSENMAKSU, KOSKA SILLÄ VARMISTAT LIITON PALVELUIDEN SAAMISEN, KUN NIITÄ ENITEN TARVITSET.