Työehtosopimusneuvottelut 2023

Osaston lakko ja työehtosopimusneuvottelu uutiset:

23.3.2023

Työehtosopimusneuvotteluissa on jo nyt päästy sopimukseen valtaosassa meidän jäsenistön työehdoista. Nyt viimeimpänä on päästy sopuun Kaupan-automiesten sekä Elintarvikealan automiesten työehdoista.

Seuraavana ja neuvotteluissa parhaillaan oleva Huolinta-alanvarastoterminaalialan työehdot kiinnostaa tietysti monia. Seuraamme tätä neuvottelua tottakai.
Liikenneopettajia koskeva työehtosopimusneuvottelut ovat myös käynnissä ja tärkeä osa jäseniämme. Liikenneopetusalan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat. Neuvotteluosapuolina AKT ja Palvelualojen työnantajat PALTA. Seuraamme tiiviisti myös tätä neuvottelua sekä katso myös aina ajankohtainen koko liiton tiedotus työehtopimusneuvotteluista täältä https://www.akt.fi/neuvottelut/

7.3.2023

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat esim. Kaupan automiesten työehtosopimuksesta seuraavan kerran to 9.3-23 sekä Huolinta-alan varastoterminaalien osalta to 16.3-23. Katso myös liiton ajankohtainen uutisointi koko neuvottelutilanteesta sekä jo sopimukseen päätyneistä työehtosopimuksista lisää täältä https://www.akt.fi/neuvottelut/

4.3.2023

Linja-autohenkilökunnan- ja huoltokorjaamoalalle syntynyt neuvottelulos on hyväksytty molempien osapuolien hallinnoissa. Lakot päättyvät ja töihin palataan mahdollisimman pian mutta viimeistään MA 6.3-23 alkavaan työvuoroon.

Osasto kiittää kaikkia jäseniä jotka osallistuivat omanalansa lakkoon ja tavoittelivat sekä puolustivat jäsenille tärkeitä asioita. Tästä opimme ja olemme jatkoa ajatellen vahvempia. Teemme jatkossa työtä yhteisvoimin.

Nähdään ja olkaa kuulolla jäsenet!


1.3.2023

AKT on hyväksynyt tiistai iltana (28.2.2023) Kuorma-autoalan, Säiliöauto- ja öljytuotealan sekä terminaalitoiminta-alan sovintoehdotuksen ja lakkon uhka näillä aloilla väistyy.

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamojen sovintoesitys puolestaan hylättiin ja lakot alkavat 1.3.2023.

Katso työehtosopimusneuvotteluiden tilanne https://www.akt.fi/neuvottelut/


22.2.2023

Viikon mittainen LAKKO on päättynyt tänään KE 22.2.2023 eli vuorokauden vaihtuessa Kuorma-autoalla sekä Säiliöauto- ja öljytuotealalla. Terminaalialan lakko puolestaan päättyi aamulla klo 6:00. 

Työehtosopimusneuvottelut ovat edelleen pahasti kesken ja neuvottelut jatkuvat.

Edistystä työehtosopimusneuvotteluissa ei juurikaan ole tullut ja siksi AKT on pakottettuna antamaan uudet viikon mittaiset lakkovaroitukset Kuorma-autoalan, Huoltokorjaamoiden, Terminaalialan sekä Säiliöautoalan osalta ja nämä lakkot alkaisivat KE 1.3-23 ellei sopimukseen tätä ennen päästä.
Lakot myös laajentuvat AKT:n aloilla kun Linja-autoalan työehtosopimusneuvottelut junnaavat paikallaan. Linja-autoalan lakko alkaisi 1.3-23 ja kestäisi reilun viikon mikäli sopimukseen ei päästä tätä ennen.

Neuvottelut kaikilla AKT aloilla jatkuvat ja toivotaan että sopimukseen päästään. Jäsenten tahtotila on nyt korkea ja työehtosopimusneuvotteluista odotetaan jäsenten toiveiden mukainen työehtosopimus niin palkankorotusten kuin tekstienkin osalta.

Seuraa AKT:n ajankohtaista tiedotusta neuvottelutilanteesta täältä

15.2.2023

Lakko on alkanut KE 15.2-23. LAKON tavoitteena on saada nyt työnantajaliitot neuvottelemaan aidosti ja tosissaan työehtosopimuksesta. Eilen TI 14.2 Valtakunnansovittelijan esitys työehtosopimukseksi oli miltei pohjanoteeraus. AKT:n aloille esitys palkankorotukseksi oli alle sen mitä vientiteollisuuden sopimuksissa oltiin sovittu. Myös työehtosopimuksen laatuasioihin ei juurikaan ollut mitään tarjolla. Meillä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittona ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin hylätä yksimielisesti tällainen esitys.

Nousseiden kustannusten johdosta työntekijät kaikilla aloilla tarvitsevat oikeudenmukaiset palkankorotukset, sekä hyvän työehtosopimuksen.

Tiedotamme lisää kun neuvotteluista on uutta kerrottavaa. Seuraa sivujamme sekä myös AKT:n nettisivuja https://www.akt.fi/neuvottelut/


10.2.2023

Työehtosopimuksista neuvotellaan parhaillaan ja siksi osalla Osaston jäsenien työpaikoilla on alkamassa LAKKO KE 15.2-23, jos sopuun neuvotteluissa ei tätä ennen päästä.

Mitä sinun pitää tietää ja koskeeko tämä LAKKO sinua? Kokosimme tähän kaksi tärkeää asiaa jotka sinun nyt ensimmäiseksi kannattaa tehdä.

1. Päivitä / tarkista omat yhteystietosi (osoite, puhelin, sähköposti ja nykyisen Työnantajan tiedot) ajantasaiseksi AKT:n jäsenrekisteriin - tästä eAsiointi.
Näin varmistat että saat AKT:n ja Osaston ajantasaisen viestinnän. Myös LAKKOAVUSTUKSEN saannin edyllytys on, että Työnantajan / Työpaikan tiedot ovat jäsenrekisterissä oikeat (koskee lakon piirissä olevien yritysten toimipaikkojen työntekijöitä sekä näiden yritysten alihankkijoiden työntekijöitä).

2. Lue AKT:n LAKKOINFO sekä muu lakkoon liittyvä tiedottaminen. Löydät nämä AKT:n nettisivuilta ja pääset lukemaan niitä alla olevista linkeistä...

AKT:n LAKKOINFO

Kysymyksiä ja vastauksia. KEITÄ LAKKO KOSKEE?

Muista nyt aktiivisesti seurata AKT:n sekä meidän Osaston nettisivuja koskien LAKKOON liittyvää viestintää. Julkaisemme lisää lähipäivinä.